Horeca oven kopen? Bekijk hier de verschillende soorten

Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12 per pagina

Artikelen 1 tot 12 van 19 in totaal

Page:
  1. 1
  2. 2
Naam
Van hoog naar laag sorteren

Foto-tabel Lijst

12 per pagina

Artikelen 1 tot 12 van 19 in totaal

Page:
  1. 1
  2. 2

Horeca oven kopen?

Een horeca oven kopen is niet altijd een gemakkelijke keuze. Er zijn veel verschillende soorten met allerlei verschillende functies, hoe maak je de juiste keuze? Als je een horeca oven wilt kopen moet je om te beginnen eerst weten welke verschillende soorten er zijn. In principe zijn er voor de horeca vier verschillende soorten ovens. Conventionele ovens, heteluchtovens, convectie ovens en stoomovens, een combinatie van deze soorten is ook mogelijk.

Conventionele oven

Een conventionele oven maakt alleen gebruik van bovenwarmte en onderwarmte, vaak is apart in te stellen of je alleen gebruik wil maken van de onderwarmte of van de bovenwarmte. Het voordeel van conventionele ovens is dat de temperatuur heel constant is. En omdat er geen gebruik gemaakt wordt van ventilatoren heb je ook minder kans op het uitdrogen van het gerecht. Een nadeel kan zijn dat je last krijgt van zogenoemde hot spots. En je moet er goed op letten dat je het rooster in het midden van de oven plaatst. Een conventionele oven wordt vaak gebruikt voor het bakken van taarten en koeken.

Heteluchtoven  horeca en convectie oven

Een veel gemaakte keuze als je een horeca oven wilt kopen is de heteluchtoven of ook wel de convectie oven. Een heteluchtoven en een convectie oven zijn namelijk hetzelfde. De heteluchtoven horeca werkt ook met boven en onderwarmte. Maar hier wordt gebruik gemaakt van een ventilator die de hete lucht door de oven laat circuleren. Hierdoor wordt de warmte gelijkmatig in de oven verdeeld en hoef je het rooster niet in het midden van de oven te plaatsen. Een veel verkochte oven is de Diamond oven en de Diamond heteluchtoven.

Combi oven horeca

Een combioven voor de horeca is een combinatie van een heteluchtoven en een stoomoven. De grotere combi ovens zijn aangesloten op een vaste waterleiding en in de kleinere combi ovens zit een waterreservoir die je kan vullen met water. Door middel van de hete lucht en de waterdamp wordt het voedsel verhit. De smaak en de voedingsstoffen blijven bij een oven met een stoomfunctie beter bewaard.

Ook voor andere apparatuur ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk bijvoorbeeld onze gasfornuizen, friteuses of koelapparatuur.