RVS werktafel voor professioneel gebruik

Een kwalitatief hoogstaande RVS werktafel is onmisbaar in elke horeca keuken. Daarom bieden we je bij Henry Elferink Horecagoederen een zeer uitgebreid assortiment aan RVS werktafels met allerlei opties. Door verschillende maten aan te bieden is er voor iedere keuken wat wils. Ook zijn de werkbanken te verkrijgen met zwenkwielen. Een RVS werktafel op maat is bij ons ook te realiseren.

Bekijk onze RVS werktafels

RVS werktafel

Dit is een RVS werkbank met onderblad. Een onderblad is handig om spullen op te bewaren, denk aan bijvoorbeeld pannen. Zo kun je werken met meer ruimte en hou je het voor jezelf overzichtelijker. 

Alle opties bij een RVS werktafel

RVS werktafels zijn er in allerlei soorten en maten. Deze horeca werktafel kan naast alleen een werkblad ook nog vele andere dingen bevatten. Zo heb je onder andere RVS werktafels met:

 • Onderblad
 • Achteropstand
 • Wandplanken
 • Schuifdeuren
 • Lades
 • Zwenkwielen
 • Snijblad
 • Alleen een werkblad

Al deze opties zijn ook nog eens te combineren. Wil je bijvoorbeeld een RVS werktafel met onderblad én achteropstand? Geen probleem. Natuurlijk kun je een onderblad ook combineren met lades, schuifdeuren en nog veel meer. 

RVS werktafel met onderblad en achteropstand 

Hier zie je een voorbeeld van zo’n combinatie. Een achteropstand is handig als je van plan bent om de RVS werktafel tegen een wand te plaatsen. De achteropstand voorkomt dan dat je verse producten tegen de wand aankomen. Dat is natuurlijk beter voor de hygiëne. 

Elke horeca keuken heeft natuurlijk een andere afmeting. Daarom hebben we in ons assortiment vele verschillende maten. Onze RVS werktafels hebben we in onder andere de volgende afmetingen: (lengte x breedte x hoogte)

 • 890 x 700 x 870-905 mm
 • 1000 x 700 x 870-905 mm
 • 1100 x 700 x 870-905 mm
 • 1200 x 700 x 870-905 mm
 • 1300 x 700 x 870-905 mm
 • 1390 x 700 x 870-905 mm
 • 1500 x 700 x 870-905 mm
 • 1600 x 700 x 870-905 mm
 • 1700 x 700 x 870-905 mm
 • 1800 x 700 x 870-905 mm
 • 1890 x 700 x 870-905 mm
 • 2000 x 700 x 870-905 mm
 • Een RVS werktafel op maat

Wanneer je een RVS werktafel op maat nodig hebt kunnen wij dat voor je realiseren. Neem gerust contact met ons op om met ons te overleggen over de gewenste afmetingen. 

Wieltjes bij de RVS werktafel

Zwenkwiel geremdZwenkwiel ongeremd

Bij de RVS werkbanken kun je als optie ook kiezen om er zwenkwielen bij te bestellen. Deze heb je in geremde zwenkwielen en ongeremde zwenkwielen. Dit is handig als de werktafel regelmatig verplaatst. Ook is het handig om de RVS tafel te verplaatsen om bijvoorbeeld de grond schoon te maken. Met behulp van de geremde zwenkwielen zet je de RVS werktafel vast op zijn plek. Je kunt de werkbank dan weer verplaatsen als je de remmen omhoog doet. 

RVS werktafel in hoek

RVS werktafel hoekmodel

Hier zie je een RVS werktafel in hoekmodel. Het is handig om dit hoekmodel in de hoek te plaatsen en zo te verbinden met twee andere RVS werktafels. Zo heb je een ruime werkplek en maak je optimaal gebruik van de ruimte in je keuken. De poten zijn in hoogte verstelbaar en zo perfect af te stellen op andere werkbanken. Het werkgedeelte van het hoekmodel bevat geen rechte hoek, zo kun je fijner werken. Ook heeft het hoekmodel een onderblad. Deze is ook in hoogte te verstellen en zo af te stemmen op de andere onderbladen van andere RVS werktafels. Hiermee kun je gemakkelijk producten op het onderblad plaatsen om ze vervolgens te gebruiken op het RVS werkblad. 

RVS werktafel met snijblad

RVS werktafel met snijblad

Een RVS werktafel met snijblad bevat in plaats van een RVS werkblad een grote uitneembare snijplank. Omdat de plank uitneembaar is, is hij eenvoudig te reinigen. Ook deze werktafel is weer afstelbaar op andere werktafels, zodat ze van dezelfde hoogte zijn. Deze RVS werktafel met snijblad is handig voor horeca ondernemingen die veel verse producten snijden. Denk aan groenten, vlees en vis. Het onderblad en de poten zijn ook weer verstelbaar. 

Hoogwaardige kwaliteit RVS

Er zijn verschillende soorten roestvrijstaal. Onze werktafel bevatten het meest geschikte RVS voor de foodservice industrie en in het bijzonder de professionele keukens, namelijk het RVS materiaal AISI 304 18/8-10. 

Roestvrijstaal wordt afhankelijk van zijn structuur onderverdeeld in verschillende series. Namelijk de 200-, 300- en de 400 serie. Om een staallegering aan te merken als roestvrijstaal moet het chroomgehalte minstens 11% zijn. Chroom beschermd staal tegen corrosie, het vormt een oxidelaag die voorkomt dat het staal gaat roesten. 

AISI 304 roestvrijstaal heeft een chroomgehalte van 18% – 20% en biedt dus een betere bescherming dan de 200 serie roestvrijstaal met een chroomgehalte van 16% – 18%. De 400 serie heeft een chroomgehalte van maximaal 18% en bied dus ook een mindere bescherming dan de 300 serie. Een andere eigenschap van de 400 serie is dat het een goede warmte geleider is wat natuurlijk nadelig is voor de koelapparatuur.

Hieruit kun je concluderen dat de AISI 304 de beste keuze is qua RVS. Natuurlijk zijn er goedkopere werkbanken dan de RVS werktafels met deze kwaliteit RVS. Deze hebben dan vaak een 200 serie RVS. Echter is het niet verstandig om te kiezen voor een goedkopere werkbank met een kwalitatief minder RVS materiaal. Deze geeft aanzienlijk minder bescherming tegen roest. En het laatste wat je wil is dat je verse producten worden aangetast door roest. 

Contact

Heb je nog verdere vragen over onze RVS werktafels? Of heb je professioneel advies nodig bij de keuze van een passende RVS werkbank voor jouw horeca onderneming? Dan kan je ons mailen, bellen of bezoeken op ons adres:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *