+31 (0)546 49 10 29

Winkelwagen 0
€ 0,00

Waarom AISI 304 18/8-10 roestvrijstaal het meest geschikt is voor de foodservice industrie en in het bijzonder de professionele keukens.

Beste keus

Roestvrijstaal wordt afhankelijk van zijn structuur onderverdeeld in verschillende series. Namelijk de 200-, 300- en de 400 serie. Om een staallegering aan te merken als roestvrijstaal moet het chroomgehalte minstens 11% zijn. Chroom beschermd staal tegen corrosie, het vormt een oxidelaag die voorkomt dat het staal gaat roesten. AISI 304 roestvrijstaal heeft een chroomgehalte van 18% - 20% en biedt dus een betere bescherming dan de 200 serie roestvrijstaal met een chroomgehalte van 16% - 18%. De 400 serie heeft een chroomgehalte van maximaal 18% en bied dus ook een mindere bescherming dan de 300 serie. Een andere eigenschap van de 400 serie is dat het een goede warmte geleider is wat natuurlijk nadelig is voor de koelapparatuur.

 

De eigenschappen

Het hoogwaardige roestvrijstaal uit de 300 serie biedt een superieure bescherming tegen alle soorten corrosie, de meest voorkomende daarvan is putcorrosie. Putcorrosie wordt, vanwege de aanwezigheid van water en zuren in het voedsel, als het grootste probleem beschouwd in de lijn van de rvs producten.

Andere eigenschappen die de 300 serie roestvrijstaal tot de nummer één keuze maken:

  • Het bevat geen mangaan wat geschikt maakt voor extrusie
  • Het bevat meer dan 8% nikkel dat de vervormbaarheid verhoogd en spanningscorrosie helpt voorkomen
  • De uitzonderlijke afwerking in vergelijking met de 200 serie mangaan roestvrijstaal
  • Het kan volledig gerecycled worden

 

Controle

Helaas valt de 200 serie roestvrijstaal op het oog niet te onderscheiden van de 300 serie. De magnetische 400 serie kan gemakkelijk geïdentificeerd worden door middel van een magneet. Het spreekt voor zich dat bovenstaande materialen niet geschikt zijn voor het zware gebruik in de professionele keukens. Om de 200 serie roestvrijstaal toch te identificeren gebruiken wij bij INOMAK geavanceerde digitale spectroscopische meters. Hiermee kan mangaan staal nauwkeurig geïdentificeerd worden.

 

Materiaalgarantie

Door de vele hoge kwaliteitscontroles en de geavanceerde digitale spectroscopische meters kunnen we het roestvrijstaal identificeren en het gebruik van AISI 304 roestvrijstaal op al onze INOMAK producten 100% garanderen.