+31 (0)546 49 10 29

Winkelwagen 0
€ 0,00

Koelcellen en vriescellen

Een koelcel kopen doe je niet dagelijks, de oude is aan vervanging toe en je hebt daarom een nieuwe nodig. Of je komt erachter dat de voorraad koelkast te klein wordt en je daarom moet uitbreiden.

Lees meer

Je wilt een koelcel kopen maar waar moet je op letten? Allereerst heb je verschillende wanddiktes, zo heb je koelcellen voor de horeca met een wandikte van 80 mm en koelcellen met een wanddikte van 100 mm. Uiteraard biedt een dikkere wand een betere isolatie. Voor een vriescel wordt daarom meestal een wanddikte van 100 mm geadviseerd en voor koelcellen een wanddikte van 80 mm. Voor koelcellen kun je natuurlijk ook een wandikte van 100 mm gebruiken maar dat is wel weer duurder in aanschaf.Koelcel kopen? Welke koelmotor kies ik?

Daarnaast is er nog keus uit verschillende koelmotoren. De meest gebruikte is de insteek unit, dit is een koelmotor dat uit één geheel bestaat en die je via een gat in de wand in de koelcel hangt. De motor hangt dan buiten de koelcel en de verdamper hangt dan aan de binnenzijde van de koelcel. Deze motoren zijn stekkerklaar en daar heel gemakkelijk te monteren. Een alternatief is de plafond unit, dit is hetzelfde principe alles komt deze koelmotor op het dak van de koelcel te staan. Als laatste heb je nog een koelmotor op afstand. De koelmotor staat dan bijvoorbeeld buiten op dak en de verdamper hangt in de koelcel. Deze twee moeten dan nog met elkaar verbonden worden en daar is een koelmonteur voor nodig omdat dit specialistisch werk is. Kortom, de wand insteek unit is het gemakkelijkst te installeren en wordt ook het meest gebruikt.


Vriescel voor de horeca

Voor de vriescellen geldt het zelfde principe qua de motoren. Deze vriesmotoren hebben natuurlijk wel een ander temperatuurbereik omdat ze een temperatuur moeten kunnen bereiken van -22 graden. Wil je een koelcel kopen of een vriescel kopen maar staat de gewenste afmeting of type motor niet bij ons in de webshop, neem dan gerust contact met ons op zodat wij je telefonisch of per mail verder kunnen helpen.